16 Şubat 2011 Çarşamba

type='html'>Gördüğünüz gibi değişik bir pilav, tarif bana ait ve bu pembiş pilavımla sevgili arkadaşım hayattanazıcık'ın ben buldum etkinliğine katılmıştım ancak o sıralar benim de kendi etkinliğim olduğu için tarifi yayınlama fırsatım olmamıştı şimdi ise geçikmeli olarak yayınlıyor arkadaşıma beni etkinliğine misafir ettiği için teşekkür edip pilavı denemek isteyenler için hemen tarife geçiyorum...




Malzemeler :

kişi sayısına göre değişebilir ben iki kişilik yaptım...

1 bardak pirinç

½ yağ bardağı sıvıyağ

1 bardak su

kararınca tuz

pancar dalları (5-6 dal taze olanlar )

Yaışılışı :
Pirinçi sıcak tuzlu suda ½ saat kadar bekletiryoruz...
Bu arada pancarın ortadaki küçük taze dallarını ince ince kesip sıvıyağda 5 dakika kadar soteliyoruz.....
Yıkadığımız pirinçleride kavurduğumuz pancar dallarının içine ekleyip biraz daha soteleyip suyunu ve kararınca tuzunuda ilave edip kaynayınca ocağı kısıp suyunu çekinceye kadar pişirip demlenmeye bırakıyoruz.....
Demlenen pilavımız servise hazır...
Afiyet olsun..........

View the Original article

0 yorum:

Yorum Gönder